Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

PODEŽELJE V MESTU – GREMO NA KMETIJO

V soboto, 21. aprila, vabljeni na kulinarični sprehod med stojnicami na Podeželju v mestu.

sobota, 21. april 2018, Pogačarjev trg, Ljubljana

"Hrana, pripravljena z ljubeznijo, ne krepča le telo, ampak tudi duha." V soboto, 21. aprila, vabljeni na kulinarični sprehod med stojnicami na Podeželju v mestu. V Ljubljani se bo na Pogačarjevem trgu med 8. in 14. uro predstavljalo 45 slovenskih kmetij s pestro ponudbo mesnih in krušnih izdelkov, vin, sokov in zelenjave. Posebno mesto bo tokrat namenjeno slovenskim turističnim kmetijam. Čeprav so različne, so si kljub vsemu podobne v želji, da gostoljubno odprejo vrata svojih domov ter vsem ljubiteljem podeželske tradicije in aktivnega oddiha v naravi pričarajo domačnost in nepozabna doživetja. Na Podeželju v mestu se jih bo predstavilo dvanajst. Na stojnici Združenja turističnih kmetij Slovenije pa lahko dobite obsežen katalog s ponudbo družinskih kmetij, ki jih lahko obiščete med počitnicami, na izletu ali ob družinskem praznovanju.

Ob 10. uri se bo pričel kulturni program z nastopom Ansambla bratov Štrukelj ter klepetom z razstavljavci. Člani kmetije Morgan bodo spregovorili o dosežkih Belice in Cuvee, olji kmetije Morgan, ki sta prejeli posebni zlati medalji zlatega oljčnega olja na enem izmed največjih ekoloških tekmovanj - 23. festivalu BIOL v italijanskem Ostuniju.

Približuje se 20. maj, ki je na pobudo Slovenije razglašen za svetovni dan čebel. O pomenu čebel, še posebej avtohtone slovenske pasme kranjske sivke ter različnih vrstah medu, ki nosijo znake evropske kakovosti, bo govoril kočevski čebelar Branko Obranovič.

Tudi tokrat bo po trgu dišalo po odlični prekmurski kulinarični poslastici langoših, ki jih bo pripravljala Brigita Gal in člani njene družine z Lendave ter bograču s stojnice kmetije Horvat.

Pridite, okusite in doživite slovensko podeželje!

Dogodek organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Združenjem turističnih kmetij Slovenije in Ljubljanskimi parkirišči in tržnicami.

Dodatne informacije: Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Oddelek za odnose z javnostmi in mednarodno sodelovanje, Tatjana Vrbošek, 041 366 504, e-naslov: pr@kgzs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!