Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

POGOVORNI CIKEL POTOHODCI V MESECU ZAVEDANJA O AVTIZMU: Fantom iz opere v klavirski izvedbi

Drugo letošnje srečanje znotraj cikla Potohodci, ki ga bomo izpeljali v soboto, 21. aprila 2018, ob 19. uri, prinaša pod žaromete naše velike dvorane zapostavljeno, a pereče področje avtizma o katerem je sicer vse več, a še vedno premalo govora v naši družbi in stroki.

Sobota, 21. aprila 2018, ob 19. uri

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Drugo letošnje srečanje znotraj cikla Potohodci, ki ga bomo izpeljali v soboto, 21. aprila 2018, ob 19. uri, prinaša pod žaromete naše velike dvorane zapostavljeno, a pereče področje avtizma o katerem je sicer vse več, a še vedno premalo govora v naši družbi in stroki. Uvodnemu pogovornemu delu s strokovnjaki iz področja avtizma bo sledila večkrat nagrajena predstava Fantom iz opere v klavirski izvedbi članov Skupine Čudoviti um, ki deluje v okviru Kulturnega društva DO RE MI iz Bleda. Delni izkupiček dobrodelnega dogodka z vstopnino 5 € bo namenjen Kulturnemu društvu DO RE MI iz Bleda, v sklopu katerega poteka program Čudoviti um za otroke z avtizmom. Pridružite se nam v dobrodelnosti!

April, mesec avtizma, bomo v naši hiši počastili z edinstveno večkrat nagrajeno glasbeno-gledališko predstavo Fantom iz opere v klavirski izvedbi. Štirje pianisti, mladostniki z avtistično motno, Jernej Arko, Bor Maltar, Matic Jensterle in Nal Frankovič, izmenično štiriročno na klavir igrajo skladbe istoimenske opere. Z njimi nastopa tudi Gaber Trseglav, gledališki igralec, ki pripoveduje zgodbo. Poleg predstave v izvedbi članov Skupine Čudoviti um, ki deluje v okviru Kulturnega društva DO RE MI (iz Bleda) in istoimenskega programa, v katerega so vključeni otroci z avtizmom in s posebnimi nadarjenostmi bomo besedo dali tudi strokovnjakom, ki se z ljubeznijo in strastjo posvečajo delu z otroki in mladostniki z avtističnim sindromom.

Dogodek organiziramo z namenom osveščanja in zavedanja o avtizmu ter predstavitve dobrih praks naših pedagogov na tem področju. V prvem delu bomo tako prisluhnili strokovnjakinjam, ki delujeta na področju avtizma. Z nami bosta Nuša Piber, ustanoviteljica in ravnateljica blejskega Zasebnega zavoda DO RE MI, ki se že vrsto let posveča glasbeni pedagogiki za otroke in mladino z motnjo avtističnega spektra (v nadaljevanju AM) in Erika Perić, specialna pedagoginja Osnovne šole Kozara, ki skupaj s kolegico Tanjo Lozej poučuje na omenjeni šoli in osvešča o problematiki avtizma na severnem Primorskem. Z nami bo tudi ravnatelj Osnovne šole Kozara Edvard Vrabič, ki bo predstavil šolske programe v katere so vključeni učenci z avtistično motnjo in svoje redno vlaganje v izobraževanje kadra. Na dan dogodka bodo v naši avli na ogled tudi izdelki njihovih učencev z AM in stojnica, kjer bodo šolski strokovni delavci nudili informacije o delu na šoli.

Delni izkupiček dobrodelnega dogodka z vstopnino 5 € bo namenjen Kulturnemu društvu DO RE MI iz Bleda, v sklopu katerega poteka program Čudoviti um za otroke z avtizmom, kjer je nastala večkrat nagrajena predstava Fantom iz opere v klavirski izvedbi. V avli naše hiše bodo na dan dogodka na voljo tudi Fantomski piškoti, s katerimi se bo zbiralo prostovoljne prispevke za zgoraj navedeni vzgojni program.

Na razpolago ostajamo za morebitne dodatne informacije in fotografije dogodka.

V naprej se vam zahvaljujemo za najavo dogodka v vašem mediju.

Dodatne informacije:

Barbara Poša Belingar, odnosi z javnostmi

E pr@kulturnidom-ng.si, T 05 335 40 13, M 041 775 089

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!