Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

JAZZ KLINIKA PO MERI

IMPROVIZACIJA NA NAČIN IMPROVIZIRANJA – JAZZ KLINIKA PO MERI

Delat grem! vas v sklopu kreativnih in kulturnih industrij vljudno vabi na usposabljanje

IMPROVIZACIJA NA NAČIN IMPROVIZIRANJA – JAZZ KLINIKA PO MERI

Usposabljanje je namenjeno vsem mladim, ki so se na jazz koncertu med soliranjem glasbenikov kdaj čudili in spraševali: Ja, pa kako?; torej kaj in kakotopravzaprav sploh počnejo, zraven pa čutili nemoč in prepričanje, da je nekaj takega rezervirano samo za posebej nadarjene, tehnično nadsposobne posameznike.Na improviziran način bomo usposabljancem omogočili, da bodo ob koncu bolje razumeli, čutili, vedeli, kaj improvizacija v glasbi sploh je.Na Jazz kliniki bodo udeleženci improvizacijo prenesli kar iz vsakdanjega življenja. Iz želje in pravzaprav nuje, približati vsebino vsem prisotnim, smo glasbeno izhodišče, oz raven znanja izluščili na najbolj elementarne gradnike glasbe (npr. ton, ritem, interval, preprosta melodija, ritmični vzorci) .. Na njih bo mentor oz. predavatelj pokazal orodja improvizacije, kot so ponavljanje, variiranje, sekvenčenje, ipd.

Delavnico bo vodil vrhunski glasbeni umetnik Igor Bezget, (med drugim) mojster improvizacije, ki je v svoji tridesetletni karieri igral, skladal, aranžiral glasbo preštevilnih stilov (jazz, fusion, rock, pop, elektronska, etno – indijska, afriška, orkestralna,..) hkrati učitelj kitare (glasbena šola Logatec, zasebna glasbena šola B.A.S.E.) in mentor mnogih glasbenih delavnic, v Sloveniji in po svetu in je kot tak odlična izbira za improvizirano vodenje delavnice na temo improvizacije.

Pričetek v četrtek, 16. junija, ob 16. uri, v prostorih GT22, Glavni trg 22, 2000 Maribor. Usposabljanja bodo predvidoma trajala tri termine.

Usposabljanja so namenjena vsem mladim med 15. in 29. letom, ki nimajo statusa zaposlitve.

Usposabljanja so brezplačna!

V JAZZ KLINIKO se lahko/morate prijavite na elektronski naslov:info@delatgrem.siali na telefonsko številko 051 659 929. Prijave zbiramo do srede 13. 6. 2018.

O projektu Delat grem!:

ProjektDelat grem!poteka pod okriljemMladinskega kulturnega centra Mariborin mladim ponuja sklope različnih usposabljanj, skozi katera imajo udeleženci možnost krepiti različna znanja in kompetence ter tako povečati možnosti za svojo zaposljivost. Usposabljanja sodijo vsebinsko tako na področje osebne rasti in asertivnosti, kot tudi na področje praktičnih usposabljanj, vezanih na razvoj idej, ki jih imajo mladi,srečanja s potencialnimi delodajalci ter možnosti opravljanja usposabljanj pri različnih delodajalcih.

Projekt je razdeljen na tri vsebinske sklope:Knjižnica znanj,Banka povezovanjterRazvijanje mladih sanj, vsak izmed njih nudi mladim svojevrstna usposabljanja.

Za več vtisov o našem delu na projektu lahko obišče:

Facebook stranSpletno stranPredstavitveni video

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!