Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ČEBELARSKA ZVEZA SLOVENIJE PREJELA NAGRADO DRŽAVLJAN EVROPE

Vseh osem slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu je spomladi podprlo predlog h kandidaturi Čebelarske zveze Slovenije za nagrado Državljan Evrope v letu 2018, za projekt svetovni dan čebel.

Nagrado vsako leto podeljuje Evropski parlament državljanom, združenjem, organizacijam za posebne dosežke na področjih dejavnosti, ki spodbujajo boljše medsebojno razumevanje in tesnejše povezovanje med državljani držav članic ali krepijo čezmejno ali mednarodno sodelovanje v EU.

Nacionalne žirije, ki so predloge kandidatur prejele do 9. marca 2018, so se o podanih predlogih posvetovale v času od 19. marca do 19. aprila 2018. Odbor za podelitev nagrad, ki mu predseduje predsednik Evropskega parlamenta, se je odločil in med predlogi izbral 50 dobitnikov iz celotne EU. Med nagrajenci je tudi Čebelarska zveza Slovenije. V naslednjih mesecih bodo nagrajenci prejeli nagrade v posameznih državah od koder prihajajo. Sklepna osrednja slovesnost pa se bo zgodila 9. oktobra 2018 v Bruslju.

Zahvala gre torej vsem osmim slovenskim poslancem v Evropskem parlamentu, ki so prepoznali pomembnost naše društvene organizacije tudi v mednarodnih prizadevanjih.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!