Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

OBERDIXIE BAND SE PREDSTAVI Z AVSENIKOVO GOLICO

V ljubljanskem Maxi klubu je odmevala glasba, ob kateri so gostje težko ostali mirnih nog. Oberdixie Band je novi slovenski band, ki združuje dixieland glasbo in legendarno glasbo bratov Avsenik. Ritmični nastop Oberdixie Banda je radostno pognal kri po telesu ter razsvetlil prostor s pisanimi ritmi, ki so na plesišče zvabili mnoge, predvsem pa vešče v korakih swinga

Ustanovni član Oberdixie BandaJani Šalamonje o združitvi dveh na videz popolnoma različnih zvrsti glasbe, začel razmišljati pred tremi leti. Idejo je nato predstavilSlavku Avseniku mlajšemu, ki je zamisel takoj podprl. In zakaj Avsenikova glasba in glasba drugih slovenskih uspešnih skupin tovrstne glasbe, prirejene v dixieland obliko?Janipojasnjuje: "Predvsem glasba Avsenikov je tista slovenska glasba, ki je najbolj značilna za naše okolje, tipično slovenska in najbolj prepoznavna glasba preko naših meja. Ko smo dobili Avsenikov žegn" smo se lotili dela."Najprej je bilo potrebno sestaviti skupino, kar Jani priznava, ni bilo težko:"V skupino sem povabilDominika Krajnčana(trobenta in glas) inMarjana Petreja(pozavna in glas), ki sta bila takoj zato, da ustvarimo novo glasbeno zgodbo. Seveda nismo ostali trio. Priključili so se nam šeGoran Krmac(tuba in glas),Tomaž Zevnik (klarinet in glas) inGašper Kržmanc(banjo, kitara in glas).

"Vrhunski akademski glasbeniki so predstavili svojo prvo ploščo OBERDIXIE, na kateri je 13 skladb. Prva skladba na seznamu je "Na Golici", sledijo ji še mnoge druge uspešnice, kot so: "Lepo je biti muzikant", "Na Robleku", "Hello Dolly", "What a wonderful world", … Na predstavitvi plošče so se kot posebni gostje pridružili tudiPrimož Grašičs pesmijo "When the saints go marching" terEva Hrens pesmijo "Mack the knife", skladbo "What a wonderful world" pa je odpel Tomo Jurak.

Inovativna sinteza glasbe bratov Avsenik in drugih odličnih ustvarjalcev tovrstne glasbene zvrsti z dixieland obliko igranja je osvojila slehernega poslušalca. Oberdixie Band bo tako vedno nezmotljiva izbira lahkotne glasbe, ki vas bo radostno zvabila v plesni drnec ali zgolj prešerno dobro voljo.

Avtor fotografij: Marko Delbello Ocepek

KATJA MLAKAR M:+386 41 325 440 E:katja.mlakar@avi.si

DOMEN MAVRIČ M:+386 41 875 160 E:domen.mavric@avi.si

Foto: Marko Delbello Ocepek

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!