Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Premogovniku Velenje in hčerinski družbi HTZ dve srebrni priznanji za najboljše inovacije SAŠA regije

Inovatorji v Skupini Premogovnik Velenje so se po enoletnem premoru vnovič pomešali v družbo najboljših inovatorjev Savinjsko-šaleške regije.

Premogovniku Velenje in hčerinski družbi HTZ dve srebrni priznanji za najboljše inovacije SAŠA regije

(Velenje, 8. junija 2018) – Inovatorji v Skupini Premogovnik Velenje so se po enoletnem premoru vnovič pomešali v družbo najboljših inovatorjev Savinjsko-šaleške regije. Na razpis najboljših inovacij pod okriljem regijske gospodarske zbornice (SŠ GZS) sta Premogovnik Velenje in HTZ Velenje prijavila dve inovaciji, in sicer Premogovnik Velenje za Hidravlično odkopno podporje PV-2S-3960-22/42 ter HTZ Velenje za Inovativni sistem jamske registracije Premogovnika Velenje z uporabo tehnologije RFID UHF. Na regionalni ravni smo tako znova dobili potrditev, da sta prizadevnost in kakovost dela v Skupini PV na visoki ravni, kar potrjujeta srebrni priznanji za obe prijavljeni inovaciji.

Delo v Premogovniku Velenje, ki poteka nekaj sto metrov globoko pod zemljo, je širši javnosti v primerjavi z ostalimi industrijskimi branžami dokaj slabo poznano, saj naša dejavnost zaradi svoje specifike dejavnosti ni tekmec na trgu izdelkov. Ne glede nato, da prijavljeni inovaciji ne spadata v proizvodno kategorijo z merili gospodarskih učinkov, smo z našimi procesnimi rešitvami ponovno dokazali, da smo na visoki ravni inovativnosti, kar je nenazadnje prepoznala tudi strokovna žirija.

SREČNO!

Služba za odnose z javnostmi Skupine Premogovnik Velenje

Foto: Premogovnik Velenje

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!