Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Inovacije v SAŠA regiji ostajajo na visokem nivoju

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na priložnostni slovesnosti 19. leto zapored podelila priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji. Na letošnji razpis je prispelo 15 prijav iz 11 podjetij oziroma prijaviteljev. Pri teh projektih je sodelovalo skupno 133 inovatorjev. V primerjavi z lanskoletnim natečajem navedene številke kažejo na kvantitativno rast (lani 12 prijav s 114 sodelujočimi inovatorji), hkrati pa kakovost prijavljenih inovacij ostaja na zelo visokem nivoju.

Inovacije v SAŠA regiji ostajajo na visokem nivoju8. junij 2018

Foto: Mateja KlincSavinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na priložnostni slovesnosti 19. leto zapored podelila priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji. Na letošnji razpis je prispelo 15 prijav iz 11 podjetij oziroma prijaviteljev. Pri teh projektih je sodelovalo skupno 133 inovatorjev. V primerjavi z lanskoletnim natečajem navedene številke kažejo na kvantitativno rast (lani 12 prijav s 114 sodelujočimi inovatorji), hkrati pa kakovost prijavljenih inovacij ostaja na zelo visokem nivoju.

POMEN INOVATIVNOSTI ZA KONKURENČNOST

Predsednik SŠGZ in podpredsednik upravnega odbora GZS dr.Blaž Nardinje v uvodnem govoru izpostavil pomen inovativnosti za doseganje poslovne konkurenčnosti in izrekel pohvalo inovatorjem v SAŠA regiji, ki vsako leto dosegajo boljše rezultate. Po njegovem mnenju se bodo tri najbolje ocenjene inovacije, ki iz SAŠA regije napredujejo na nacionalno ocenjevanje, tudi tam potegovale za zlata priznanja.

PRIMER DOBRE PRAKSE SPODBUJANJA INOVATIVNOSTI

Osrednji gost dogodka je bil pomočnik direktorja TPV d.o.o. iz Novega mesta dr.Tomaž Savšek. Omenjeno podjetje je zelo uspešno pri spodbujanju inovativnosti, lani so njihovi zaposleni oddali okrog 3.000 inovacijskih predlogov, kar pomeni v povprečju skoraj tri inovacijske predloge na zaposlenega. Savšek je povedal, da so njihove inovacije usmerjene zlasti v zmanjševanje onesnaževanja okolja, izboljšanje varnosti in znižanje stroškov, v zadnjem času pa se na tem področju intenzivno povezujejo z zunanjimi partnerji, tako gospodarskimi organizacijami kot izobraževalnimi in raziskovalnimi institucijami.

SEDEM ZLATIH IN OSEM SREBRNIH PRIZNANJ

Na podlagi ocen po posameznih kategorijah (inventivnost – izvirnost in zaščita novosti, gospodarski rezultati, trajnostni učinki in okoljski vidiki) je komisija za ocenjevanje inovacij pri SŠGZ pod vodstvom dr.Marka Uplaznikadodelila eno zlato priznanje v kategoriji inovacij brez profesionalne podpore in 6 zlatih ter 8 srebrnih priznanj v kategoriji profesionalno podprtih inovacij.

TRI NAJBOLJŠE INOVACIJE V BOJ ZA NACIONALNA PRIZNANJA

Na nacionalno ocenjevanje so se uvrstile tri najbolje ocenjene zlate inovacije, in sicer:

- popolnoma avtomatski kavni aparat EQ.3, prijavitelj BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje;

- nova generacija premijskih pralnih in sušilnih strojev ASKO, prijavitelj Gorenje d.d. Velenje;

- nova generacija samostojnih štedilnikov FS16, prijavitelj Gorenje d.d. Velenje.

Seznam nagrajenih inovacij z avtorji in obrazložitvami se nahaja v prilogi.

Priloga:Seznam nagrajenih inovacij

Foto: Mateja Klinc

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!