Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč prizadetim v neurju v Črnomlju

Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč prizadetim v toči v petkovem neurju v Beli Krajini. Še posebej so prizadeti posamezni kraji v občini Črnomelj, v manjšem obsegu pa tudi druge lokacije. Prizadetih je več sto stanovanjskih objektov.

Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč prizadetim v neurju v Črnomlju

Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč prizadetim vtoči v petkovem neurju v Beli Krajini. Še posebej so prizadeti posamezni kraji v občini Črnomelj, v manjšem obsegu pa tudi druge lokacije. Prizadetih je več sto stanovanjskih objektov. Za prvo pomoč je Slovenska karitas že namenila 10.000 EUR, s katerimi bo pomagala najbolj prizadetim pri začasnih ukrepih. Zbrana sredstva v akciji bodo namenjena socialno ogroženim gospodinjstvom predvsem pri pokritju stroškov nakupa strešnikov, ureditvi streh, ki so bila pokrita z salonitno kritino in drugo kritino ter menjavi poškodovanih stekel. Prošnje za pomoč je mogočeoddati na župnijsko karitas Črnomelj in Škofijsko karitas Novo mesto, ki bosta v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi koordinirali pomoč.

Svoj dar lahko prispevate na:

SLOVENSKA KARITASKristanova ulica 1TRR (Nlb): SI560214 0001 5556 761Sklic: SI00 201Namen: NEURJE 2018

Pomagate lahko tudi z SMS sporočilomKARITAS na 1919, s katerim boste prispevali1 eur za strešnik. Prispevajo lahko uporabniki Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2.

Slovenska karitas

Saša Eržen

Kristanova 1, 1000 Ljubljana, Slovenija

T:01 300 59 69

M:+386 31 832 920

E:sasa.erzen@karitas.si

www.karitas.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!