Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

DOKUMENTARNA SERIJA POSVEČENA SVETOVNEMU NOGOMETNEMU PRVENSTVU „DESTINACIJA RUSIJA 2018“

V ZADNJEM DELU GLEDAMO ZGODBO KAPETANA HRVAŠKE NOGOMETNE REPREZENTANCE LUKE MODRIĆA

SPOROČILO ZA MEDIJE

DOKUMENTARNA SERIJA POSVEČENA SVETOVNEMU NOGOMETNEMU PRVENSTVU

„DESTINACIJA RUSIJA 2018“

SAMO NA HBO GO-ju in HBO-ju

V ZADNJEM DELU GLEDAMO ZGODBO KAPETANA HRVAŠKE NOGOMETNE REPREZENTANCE LUKE MODRIĆA

Ljubljana, 11. junija 2018

Dokumentarna HBO serija „Destinacija Rusija 2018“ (Destino Rusia 2018) prinaša intimne in osebne zgodbe nekaterih največjih zvezdnikov letošnjega nogometnega prvenstva. Serija skozi 10 polurnih delov zajame 12 držav, kjer je nogomet nacionalni šport, z vsemi barvami in čustvi ter moštva, ki se bodo to poletje potegovala za naslov nogometnega prvaka. Serija razkriva zgodbe o strasti, prijateljstvu, solidarnosti in dosežkih, kakor so jih doživljala velika imena tega športa in njihovo spremstvo.

„Destinacija Rusija 2018“ ponuja svež vpogled v potovanja vrhunskih športnikov na svetovno prizorišče in predstavlja „najpomembnejšo vzporedno stvar“ na svetu skozi edinstven osebni pristop. Prvih 9 delov te dokumentarne serije si lahko ogledate že zdaj preko internetne storitve videa na zahtevo HBO GO. V zadnjem, desetem delu gledamo zgodbo kapetana hrvaške nogometne reprezentance Luke Modrića. Premiera zadnjega dela bo v sredo, 13. junija ekskluzivno na storitvi HBO GO. Na HBO kanalu se novi deli predvajajo vsak četrtek, premiera zadnjega dela pa bo 5. julija ob 21.30 h.

Ustvarjalci dokumentarca nas bodo popeljali v različne države, kjer je nogomet nacionalni šport, z vsemi barvami in čustvi ter edinstveno vizijo pripovedovanja zgodb, značilno za HBO.

Destinacija Rusija 2018, ep. 1 Španija: Nova generacija │ Kolumbija: Carlos Bacca

Prva zgodba prinaša primerjavo med generacijo, ki je na prvenstvih dobila vse, in tisto, ki igra danes. Druga zgodba govori o veliki predanosti in premagovanju težav Carlosa Bacce, kolumbijskega nogometnega napadalca.

Destinacija Rusija 2018, ep. 2 │ Meksiko: Potres 1985. │ Rusija: Guilherme Marinato

V dveh različnih obdobjih v preteklosti sta mehiško ljudstvo in vodstvo nogometnega moštva pomagala državi preživljati tragedijo. Rusko-brazilski vratar Marinato je vezni člen z ruskimi navijači in s težavami, ki bi se lahko pojavile med svetovnim prvenstvom.

Destinacija Rusija 2018, ep. 3 │ Uruguvaj: Ponos │ John Guidetti: Spomini na Afriko (Švedska)

Kljub svoji majhnosti je Urugvaj velikan mednarodnega nogometa, ki upravičeno stoji med največjimi. Danes je John Guidetti steber švedskega nacionalnega moštva. Njegova neverjetna zgodba o dosežkih se je začela v Keniji.

Destinacija Rusija 2018, ep. 4 │ Meksiko: Osorio │ Argentina: Nasprotni tok

Zgodba Osoria, kolumbijskega trenerja mehiškega moštva, dokazuje dvojna merila v tej državi. Argentina se je po mnogih težavah prebila do svetovnega prvenstva tako kot leta 1986, ko so nazadnje zmagali. Strastni navijači upajo, da se bo zgodovina ponovila.

Destinacija Rusija 2018, ep. 5 │ Paulinho: Mesto v svetu │ Lewandowski: Sila med vrati (Poljska)

Brazilec Paulinho je bil deležen neverjetne pustolovščine, preden je postal eden od zvezdnikov "Barce", nogometnega kluba Barcelone. Kapetan poljske ekipe Lewandowski, ki ima za seboj težavno mladost, je postal eden izmed evropskih nogometašev z največ zadetki.

Destinacija Rusija 2018, ep. 6 │ Casemiro: Zavoji usode │ Rusija: Jekleni škornji

Neverjetna zgodba spremlja Casemira od skromne četrti v mestu Sao José dos Campos do njegove vloge stebra ekipe Real Madrid in brazilskega moštva. Kot država gostiteljica bo skušala Rusija izbrisati duhove svoje burne športne preteklosti.

Destinacija Rusija 2018, ep. 7 │ Danska: Pione Sisto │ Argentina: Pod žarometi

Pione Sisto in njegova družina sta doživela trajno spremembo, ko so od vojne v Sudanu pobegnili na Dansko. Da se je Argentina kvalificirala na svetovno prvenstvo, je bil skoraj čudež. Moštvo je pod nenehnim pritiskom državnih medijev.

Destinacija Rusija 2018, ep. 8 │ Meksiko: Zlati fantje │ Brazilija: Gabriel Jesús

Mehiški nogometaši že vedo, kaj pomeni zmagati. Gre za isto skupino, ki je na olimpijskih igrah v Wembleyju leta 2012 dobila zlato. Gabriel Jesús, zvezdnik nogometnega moštva Manchester City, ne pozablja svojih korenin: "Zapustil sem četrt Peri, vendar ta ne bo nikoli zapustila mene."

Destinacija Rusija 2018, ep. 9 │ Kolumbija: Nogomet in mir │ Španija: Thiago

Po več desetletjih vojne se Kolumbija pripravlja na mir; nogomet je imel pri tem ključno vlogo. Preden je uspel pri moštvu Bayern, se je moral Thiago Alcántara odločiti med dvema zastavama.

Destinacija Rusija 2018, ep. 10 Brazilija: Nazaj na prestol │ Hrvaška: Modrić

Brazilsko moštvo, polno nogometnih zvezdnikov, bi rado pozabilo na strašni poraz s strani Nemčije in se vrnilo na vrh. Luka Modrić je izjemni motor ekipe Real Madrid in hrvaškega državnega moštva, s katerim upa na presenečenje na svetovnem prvenstvu.

VIDEO NAJAVA: https://www.youtube.com/watch?v=w0gou6mHmHE&feature=youtu.be

FOTOGRAFIJE V VISOKI RESOLUCIJI: https://filecloud.hbo.hu/url/auqfo22rkhda

O HBO-ju EUROPE

HBO Europe prinaša premium televizijske kanale HBO in Cinemax, kot tudi storitvi videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand, in sicer preko ponudbe partnerjev operaterjev na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Romuniji, Bulgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini. HBO Nordic ponuja naročnino na premium storitev videa na zahtevo neposredno uporabnikom, ampak preko operaterjev na Švedskem, Norveškem, Finskem in Danskem.

Dodatne informacije poiščite v Press Roomu, ki je namenjen ravno Vam:

http://pressroom.hbo.si

HBO Adria d.o.o.

Tel. +385 1 6681591

Fax: +385 1 6681592

Klara Vragolov klara.vragolov@hbo.com

www.hbo.si

Foto: HBO

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!