Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Predstavitev nove številke Revije za teorijo scenskih umetnosti Amfiteater (četrtek, 21. 6. ob 11. uri v SLOGI)

predstavitev nove številke Revije za teorijo scenskih umetnosti

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani (UL AGRFT)

Vas vljudno vabita na

predstavitev nove številke Revije za teorijo scenskih umetnosti A M F I T E A T E R, ki bo včetrtek, 21. junija 2018, ob 11. uri vdvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Prva številka šestegaletnika Amfiteatra prinaša tematski blok na temokastracije slovenskega političnega gledališča, ki ga je uredil in ga bo predstavilTomaž Toporišič: Lev Kreft:Kastracija političnega, nakar še policija Blaž Lukan:Nemoč političnega. Moč igre Barbara Orel:K politikam zaznavanja: obrat v razumevanju političnosti gledališča in scenskih umetnosti Tomaž Toporišič:Kaj se je zgodilo s političnim v gledališču? Primer Oliverja Frljića Aldo Milohnić:Brutalizem v sodobnem slovenskem gledališču Krištof Jacek Kozak:Realpolitična brezmoč slovenskega gledališča Gašper Troha:Kastracija političnega na primeru drame Ljudski demokratični cirkus Sakešvili Roka Vilčnika Nenad Jelesijević:Čakajoč politično. K protagonizmu v performansu Osem razprav dopolnjuje študija o projektu Marka PeljhanaMakrolab Eda Čufer:Čustva in ozemlja: Makrolabove avantgardne preiskave Tokratna številka prinašatri knjižne recenzijeNike Arhar (Edi Majaron:Vera v lutko. Razmišljanja o lutkovni umetnosti), Kaje Kraner (Andrew Hewitt:Družbena koreografija. Ideologija kot performans v plesu in vsakdanjem gibanju) in Eve Pori (Mateja Pezdirc Bartol.Navzkrižja svetov: študije o slovenski dramatiki).

Novo številko revije bomo predstaviliv družbi avtoric_jev razprav, predstavitvi pa se bodo pridružiliigralke_ci Slovenskega mladinskega gledališča:Draga Potočnjak,Uroš KaurininBlaž Šef. Z njimi bomo spregovorili o nedavnem odmevnem gostovanju predstaveNaše nasilje in vaše nasiljev Brnu na Češkem. Lepo vabljeni! Revijo Amfiteater je ustanovila UL AGRFT. V letu 2015 je revija začela izhajati v soizdajateljstvu s SLOGI. Ob tem pa ostaja univerzitetna znanstvena revija, z dvema številkama v letniku. Izdajo publikacije sta finančno podprla Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana,

T:(01) 241 58 00,E:slogi@slogi.si,www.slogi.si

Če naših sporočil ne želite prejemati, pošljite sporočilo z zadevo ODJAVA na:mihael.cepeljnik@slogi.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!