Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

SZJ - 40-letnica festivala Melodije morja in sonca na RTV Slovenija

Za šest nagrad se bo potegovalo 14 novih festivalskih skladb

Letos mineva 40 let od prvega festivala Melodije morja in sonca. V zadnjih letih je poletni amfiteater portoroškega Avditorija postal dom tega priljubljenega poletnega festivala, ki bo v soboto, 14. julija, gostil tudi letošnjo, že 38. izvedbo MMS-ja. Neposredni prenos prireditve boste lahko od 21. ure dalje spremljali na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in RTV 4D. Za pet nagrad strokovne žirije in veliko nagrado festivala se bo potegovalo 14 novih poletnih melodij.

Na festivalu se bodo v naslednjem vrstnem redu predstavili: Steffy, Bogdan, The Plut Family, skupina Proteus, Swing Deal, Mila, Laurylin & Jan Bogatič, Manca Špik, Lea Sirk, Irena Vrčkovnik in MJAV, Klapa Semikantá, Prifarski muzikanti, Ana Štokelj in Kalamari. Nastopajoče bo spremljal festivalski bend pod vodstvom Tomija Puricha. Skozi prijetne poletne melodije letošnjega festivala vas bosta popeljaliLorella Flego in Bernarda Žarn,priljubljeni televizijski voditeljici.

"Zelo se veselim povezovanja Melodij morja in sonca s prijateljico Lorello. Vsako leto sem festival z zanimanjem in navdušenjem spremljala in bila očarana nad sproščenostjo in dobro voljo občinstva in nastopajočih. Z Lorello sva že dolga leta naklonjeni si zaveznici in prepričana sem, da bo to čutiti tudi na odru. In seveda, večje, kot je spoštovanje, večja je tudi odgovornost, ki jo kot voditelj čutiš. Mislim, da bo 14. julij za naju obe praznik, takšno pravo ˝mega morsko slavje˝ v Avditoriju Portorož," napovedujeBernarda Žarn, ki bo letos prvič povezovala festival.Lorella Flegopa ob tem dodaja: "Vsako leto ponavljam, da mi je v čast stati na odru Avditorija Portorož in biti v družbi publike, ki zna podariti toliko dobre volje in adrenalina. Seveda je trema še vedno prisotna, ampak to je del igre. Če bi bila imuna, bi najbrž že zdavnaj opravljala drugo delo. In letos se mi bo pridružila Bernarda, moja ljuba prijateljica ... Dolgo sva si želeli skupno pogovorno oddajo in vodenje, in zdaj je končno napočil čas za to žensko energijo. Vem, da bo lepo, drugače in zelo sproščeno. V teh trenutkih je prijateljstvo zelo pomembno in imam ga z Bernardo, zato sem privilegirana in komaj čakam na MMS 2018!"

Spremljevalni šov program bo letos posvečen Bertiju Rodošku, "očetu" festivala Melodije morja in sonca. Nastopili bodo Oto Pestner, ki je na festivalu slavil kar štirikrat (dvakrat kot izvajalec in dvakrat kot avtor), gledališki igralec Primož Forte, lanskoletni zmagovalec MMS-ja Isaac Palma in Klemen Orter, ki je na festival MMS 2016 prejel kar tri strokovne nagrade.

Šest festivalskih nagrad

Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanjuRTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran, se bodo izvajalci potegovali zaVeliko nagrado MMS 2018ternagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, priredbo, glasbo, izvedboinnagrado za najboljšega debitanta oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lani je na festivalu slavilIsaac Palma s skladboČe te kdaj spustim iz rok.

ZKP RTV Slovenija, založba kakovostnih programov, boizdala digitalni albumz vsemi festivalskimi skladbami. Album bo dan po festivalu dostopen v spletnih digitalnih trgovinah in v spletni trgoviniwww.rtvslo.si/zkpprodaja.

Avtorja fotografij: Zen in FPA; v polni ločljivosti so na voljotukaj.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija

Foto: Zen in FPA

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!