Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Branko Meh ostaja predsednik OZS

Ljubljana, 2. julij 2018 – Dosedanji predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh bo zbornico vodil še prihodnja štiri leta. To so na današnji seji volilne skupščine odločili poslanci iz vrst obrtnikov in podjetnikov, ki so Mehu namenili 56 glasov, njegovemu protikandidatu Milanu Škapinu pa 22 glasov.

Ljubljana, 2.julij 2018–Dosedanji predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh bo zbornico vodil še prihodnja štiri leta.Toso na današnji seji volilne skupščine odločili poslanci iz vrst obrtnikov in podjetnikov, ki so Mehu namenili 56 glasov, njegovemu protikandidatu Milanu Škapinu pa 22 glasov.

Predsednik OZS Branko Meh je poslancem skupščine predstavil svoj program za moderen, učinkovit in stabilen zbornični sistem, ki obsega 20 programskihtočk. Med ključnimi cilji v mandatnem obdobju 2018-2022 so zagotovitev sistemskega vira financiranja, ohranitev zborničnega sistema, povečanje vpliva zbornice, nadgradnja dogodkov, pritegnitev mladih v članstvo, sekcijsko povezovanje, okrepitev svetovalnih storitev, ustanovitev vajeniške šole in nadgradnja kartice Mozaik podjetnih.

"Moj cilj v prihodnjih štirih letih je ustvariti moderen, učinkovit in stabilen zbornični sistem. Bistveno pa je, da bom nadaljeval na temeljih, ki smo jih zgradili v minulih letih. Srce zbornice so naši člani in za njihove interese ter boljše pogoje poslovanja se bomo še naprej borili na vse možne načine," je na seji med drugim poudaril Meh.

Meh je v nagovoru predstavil tudi dosežke njegovega minulega mandata, med katerimi je stabilizacija zbornice, povezovalno in pošteno vodenje ter izjemen uspeh pri pridobivanju novih članov. Zgolj v prvih mesecih tega leta je v OZS pristopilo 500 novih članov, po številu članov pa je OZS tudi največja zbornica gospodarstva v Sloveniji.

Na skupščini so poslanci potrdili tudi nov Upravni odbor OZS za mandatno obdobje 2018-2022. V njem bodo poleg predsednika Branka Meha šePeter Pišek, Ivan Meh, Bernard Bucik, Dušan Fidler, Anton Dremelj, Zoran Simčič, Bojan Železnik, Jernej Bortolato, Blaž Cvar, Bogdan Oblak, Marija Hudovernik, Mojca Andolšek, Miran Gracer in Vlado Mandič.

Poslanci skupščine so za novegapredsednika nadzornega odbora OZS izvolili Aleša Pulka. Člani nadzornega odbora pa so postali: Lena Korber, Javorka Križman, Saša Kovačev in Sandra Gomboc.

Za dodatne informacije ali izjave predsednika Meha smo vam na voljo.

Lp, Mira

Mira Črešnar

Vodja odnosov z javnostmi

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!