Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Bliža se izolski občinski praznik

Izola, 5. julij 2018 – Bliža se občinski praznik, ki ga Občina Izola vsako leto praznuje 11. julija v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Proslava ob občinskem prazniku se bo odvila v petek, 13. julija, ob 20. uri, uro pred tem pa bo na Velikem trgu slovesno poimenovanje Parka slikarja Borisa Benčiča.

Izola, 5.julij 2018– Bliža se občinski praznik, ki ga Občina Izola vsako leto praznuje 11. julija v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Proslava ob občinskem prazniku se bo odvila vpetek, 13. julija, ob 20. uri, uro pred tem pa bo na Velikem trgu slovesno poimenovanje Parka slikarja Borisa Benčiča.Praznovanje se bo pričelo v nedeljo, 8. julija. Z začetkom ob 20. uri bo na Lonki potekala slovesnost, ki jo organiziraZdruženja borcev za vrednote NOB Izolaob državnem prazniku, Dnevu državnosti, 4. juliju - 70. obletnici ustanovitve Zveze borcev Slovenije in 11. juliju - dnevu organiziranega odhoda večje skupine Izolanov v partizane. Slavnostni govornik bo Marjan Šiftar, pravnik, diplomat in podpredsednik ustanove "Dr. Šiftarjeva fundacija". Za glasbeni program bo poskrbelTržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič.

Na dan občinskega praznika, v sredo, 11. julija Turistično združenje Izola organizira brezplačnovodenje za domačine in obiskovalce po Izoliz lokalnim turističnim vodnikom. Vsi zainteresirani svojo udeležbo najavijo do vključno ponedeljka, 9. julija z elektronskim sporočilom na:tic.izola@izola.si.Vodenje bo potekalo v slovenskem jeziku. Zbirno mesto bo na Sončnem nabrežju 4 pred prostori Turistično informacijskega centra, ob 19. uri. Ogled se bo izvedel v primeru vsaj 10 prijavljenih.Dan pred proslavo bodo na Ljubljanski ulici ob 20. uri potekali četrtkovi večeripri špiniz glasbenim nastopomMartin Ramoveš Banda.Slovesno ob občinskem praznikuPetkovo dogajanje se bo pričelo ob 19. uri s slovesnim poimenovanjemParka slikarja Borisa Benčiča.Tako se bo odslej imenoval park na Velikem trgu. Boris Benčič je bil vsestranski izolski umetnik, ki je za svoja umetniška dela prejel več nagrad. Preminil je leta 2002.Sledila boslovesna proslava ob občinskem prazniku ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Za glasbo bodo tudi letos poskrbeli člani3 Big Band Orchestra, ki se jim bo tokrat na odru pridružilo več gostov:Marina Mĺrtensson, Sebastjan MoratoinEnzo Hrovatin.Ob tej priložnosti bodo podeljena tudi priznanja in nagrada Občine Izola.V soboto, 14. julija pa bo v Manziolijevi palači ob 19.30 zaključni koncert v sklopuPoletne glasbene akademije v Izoli, ob 20.30 pa tradicionalna folklorna prireditevIzolafolkna Lonki.Vljudno vabljeni na izolsko praznovanje in pestro dogajanje v dneh pred in po občinskem prazniku.Martina Miklavčič ŠumanskiPodsekretar za področje kadrov in komuniciranjeSottosegretario-Addetto alla gestione del personale ed alle relazioni con il pubblicoOBČINA IZOLA - COMUNE DI ISOLAKabinet župana - Ufficio del sindacoSončno nabrežje 8 - Riva del Sole 86310 Izola - Isola

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!