Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Ob občinskem prazniku bodo podeljena priznanja in nagrade Občine Izola

Izola, 11. julij 2018 – Občina Izola danes praznuje svoj praznik v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Proslava ob občinskem prazniku se bo odvila v petek, 13. julija, ob 20. uri. Ob tej priložnosti bodo podeljena priznanja in nagrade Občine Izola.

Izola, 11.julij 2018– Občina Izola danes praznuje svoj praznik v spomin na množičen odhod Izolanov v partizane leta 1944. Proslava ob občinskem prazniku se bo odvila vpetek, 13. julija, ob 20. uri. Ob tej priložnosti bodo podeljena priznanja in nagrade Občine Izola.Turistično združenje Izola organizira danes, ob 19. uri brezplačnovodenje za domačine in obiskovalce po Izoliz lokalnim turističnim vodnikom. Za prijavljeno skupino je zbirno mesto na Sončnem nabrežju 4 pred prostori Turistično informacijskega centra.Dan pred proslavo bodo na Ljubljanski ulici ob 20. uri potekali četrtkovi večeripri špiniz glasbenim nastopomMartin Ramoveš Banda.Slovesno ob občinskem praznikuPetkovo dogajanje se bo pričelo ob 18. uri v Galeriji Insula z odprtjem razstave z naslovomPortreti nagrajencev.Skupina ljubiteljskih fotografov Univerze za tretje življenjsko obdobje pod vodstvom Remigia Grižoniča je pred svoje objektive postavila letošnje občinske nagrajence. Razstava bo na ogled do 31. julija.Ob 19. uri bo sledilo slovesno poimenovanjeParka slikarja Borisa Benčiča.Tako se bo odslej imenoval park na Velikem trgu. Boris Benčič je bil vsestranski izolski umetnik, ki je za svoja umetniška dela prejel več nagrad. Preminil je leta 2002.Slovesna proslava ob občinskem prazniku pa se bo odvila ob 20. uri na Manziolijevem trgu. Za glasbo bodo tudi letos poskrbeli člani3 Big Band Orchestra, ki se jim bo tokrat na odru pridružilo več gostov:Marina Mĺrtensson, Sebastjan MoratoinEnzo Hrovatin.Ob tej priložnosti bodo podeljena tudi priznanja in nagrada Občine Izola. Priznanje Občine Izola v obliki plakete z zlatim grbom Občine Izola in ustrezno listino prejmeTatjana Kodarinza dolgoletno delo na področju izobraževanja. Priznanje Občine Izola v obliki plakete z zlatim grbom Občine Izola in ustrezno listino prejmeDrago Mislej – Mefza življenjsko delo in izjemen prispevek k slovenski glasbeni sceni, k živahnemu kulturnemu in družbenemu utripu našega kraja ter dvigu kulturne ozaveščenosti. Denarno nagrado v višini 2.100 evrov z ustrezno listino za leto 2018 pa prejmeMarinka Štokza dolgoletno delo z jutranjimi telovadci, za širjenje ozaveščenosti in izobraževanje o zdravem načinu življenja in rekreaciji. Dodatno je župan Igor Kolenc podelil priznanje Občine Izola v obliki plakete s srebrnim grbomPrimorskemu poletnemu festivalu za 25 letuspešnega delovanja in obogatitev kulturnega prostora Primorske.

V soboto, 14. julija pa bo v Manziolijevi palači ob 19.30 zaključni koncert v sklopuPoletne glasbene akademije v Izoli, ob 20.30 pa tradicionalna folklorna prireditevIzolafolkna Lonki.Vljudno vabljeni na izolsko praznovanje.Martina Miklavčič ŠumanskiPodsekretar za področje kadrov in komuniciranjeSottosegretario-Addetto alla gestione del personale ed alle relazioni con il pubblicoOBČINA IZOLA - COMUNE DI ISOLA

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!