Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

14. GROSSMANNOV FESTIVAL ŽE NA POLOVICI

Danes je četrtek, tretji dan Grossmannovega festivala, kar pomeni, da se bodo zombiji, pošasti in podobni strahov kmalu poslovili od Ljutomera. Če nas še niste obiskali, lahko pridete ob 18ih na (še eno) uradno vinsko degustacijo in predstavitev tekmovalnih vin, kjer bo z nami nazdravila vinska kraljica Katarina Pungračič. Kasneje si bomo na isti lokaciji ogledali pravo redkost: evropski film o superjunakih z naslovom Rendel. Z nami bosta tudi režiser Jesse Haaja in glavna igralka Bianca Bradey. Zaključili bomo z retrospektivo – še eno klasiko iz leta 1968 – Planet opic

Danes je četrtek, tretji dan Grossmannovega festivala, kar pomeni, da se bodo zombiji, pošasti in podobni strahov kmalu poslovili od Ljutomera. Če nas še niste obiskali, lahko pridete ob 18ih na (še eno) uradno vinsko degustacijo in predstavitev tekmovalnih vin, kjer bo z nami nazdravila vinska kraljica Katarina Pungračič. Kasneje si bomo na isti lokaciji ogledali pravo redkost: evropski film o superjunakih z naslovomRendel. Z nami bosta tudi režiser Jesse Haaja in glavna igralka Bianca Bradey. Zaključili bomo z retrospektivo – še eno klasiko iz leta 1968 –Planet opic.

Kar neverjetno je, da pripelje Grossmannov festival v mali Ljutomer tako obsežen program. V dvorani Kulturnega domabomo danes gledali projekcijevse od 12. ure, pa tja čez polnoč. Najprej bo na vrsti pustolovski animirani filmDaleč na sever(8+),sledijo švedski šok dokWorld of Darkness(v angleščini), nemškaSnežinka(angleški podnapisi) in trije tekmovalni filmi: norveškiVampir Vidar(prisoten bo gost Thomas Aske Berg), nemško-avstrijskaHagazussa – pogansko prekletstvoin čilskaTrauma.

Na Starem trgu bodo ob 21. na sporedukratki filmiiz drugega sklopaSlakovega hudega mačka, ob 22.30 pa glasbeni dokumentarecGeometrija izobilja.

Za najbolj strastne navdušence smo pripraviliTorture garden– 8-urni maraton krvi,akcije, smeha in čudaštev. Med 12. in 20. uro bo v Kranerjevi kleti na ogledpetfilmov:Zli duh božiča,Uničite me,Deset: Tajna misija,ČistilkainV pasti.Če vam filmi in vino danes ne dišijo, pa ob 21. pokukajte v Bar Mitra – igrala bo dramedijaIvan Grozny. Nadaljujte v Kranerjevi kleti s tujci in lokalci: ljutomerskimiCyphre Louisin ameriškimiDaikaiju. Ne pozabite na številne delavnice in razstavoIvice Stevanovićav Kulturnem domu, ki bo na ogled ves čas festivala.

Seznam festivalskih gostov:http://www.grossmann.si/

Dodatne informacije za medije in akreditacije:

pr@grossmann.siwww.grossmann.si

Eva Žgajner

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!