Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Francosko in tajsko obarvana kulinarika Michelinovih Chefov prihaja v hotel Kempinski Palace Portorož

Portorož, Slovenija - avgust 2018: Edinstveni kulinarični dogodki Gostujočega kuharja v hotelu Kempinski Palace Portorož bodo tudi tokrat pripravili edinstven in resnično nepozaben gastronomski konec poletja. V restavracijo Sophija prihajajo najprej magični okusi tajske kuhinje izpod rok kuharskega čarovnika in showmana Henrika Yde Andersona in kot poslastica za konec še okusi Francije s Chefom Ulirchom Heimannom.

Francosko in tajsko obarvana kulinarika Michelinovih Chefov prihaja v hotel Kempinski Palace Portorož

Portorož, Slovenija - avgust 2018: Edinstveni kulinarični dogodki Gostujočega kuharja v hotelu Kempinski Palace Portorož bodo tudi tokrat pripravili edinstven in resnično nepozaben gastronomski konec poletja. V restavracijo Sophija prihajajo najprej magični okusi tajske kuhinje izpod rok kuharskega čarovnika in showmana Henrika Yde Andersona in kot poslastica za konec še okusi Francije s Chefom Ulirchom Heimannom.

Henrik Yde Andersen bo predstavil svoje tajske mojstrovine 25. in 26. avgusta ob 19. uri. Danski kuhar se je s tajsko kulinariko prvič srečal med svojimi počitnicami na Tajskem mnogo let nazaj. Tam je doživel gastronomsko epifanijo ter se hitro lotil intenzivnega preučevanja lokalne kulinarike. Kmalu je na Dansko pripeljal svojo prvo tajsko restavracijo, ki je bila nagrajena z Michelinovo zvezdico. Njegov fuzijski koncept pripravljanja tajskih specialitet si je hitro prislužil mednarodno slavo - Chef Henrik slovi po spektakularnih predstavitvah jedi ter prepletu tajske kuhinje z vplivi evropske in mediteranske kulinarike. Njegove kuharske tehnike pa so prisotne tudi v prestižni restavraciji v hotelu Siam Kempinski v Bangkoku.

Cena 6-hodnega menija znaša 95 € na osebo, brez vključene pijače.

2. septembra 2018 ob 19. uri bo svoj predpasnik v restavraciji Sophia oblekel ChefUlrich Heimann,nepozaben Chef ter skromna oseba, ki že dvanajst zaporednih let prejema prestižno Michelinovo zvezdico in še zmeraj vsak dan stremi k napredku v pripravi svojih jedi. Chef Heimann vodi priznano francosko restavracijoLe Ciel, ki se nahaja v osrčju Bavarskih alp, v luksuznem nemškem hotelu Kempinski Berchtesgaden. Že samo ime restavracije, ki v francoščini pomeni “nebo”, nakaže kulinarično filozofijo Chefa; Chef Ulrich stremi k temu, da goste pripelje do nebeških kulinaričnih užitkov z izbranimi francoskimi specialitetami, za katere uporablja sestavine lokalnega ter sezonskega izvora.

Cena 5-hodnega menija znaša 85 € na osebo, brez vključene pijače.

Rezervacije na telefonski številki: +386 5692 7000 ali na na e-mail naslovu: reservations.portoroz@kempinski.com

Kontakt za odnose z javnostmi:Petra ZiererMarketing & E-commerce ExecutiveKempinski Palace PortorožObala 45 ·6320 Portorož · SloveniaTel:+386 (0)5 692 7666· Mobile:+386 (0)40 457 171petra.zierer@kempinski.comwww.kempinski.com/portoroz· Kempinski - Hoteliers since 1897

A member of Global Hotel Alliance ·www.gha.com

Virtuoso Member - Specialists in the Art of Travel

Winner of 2018 Travelers Choice Award by TripAdvisor

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!