Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na Eko praznik in kolesarski izlet

ob zaključku pete vrtnarske sezone vas vabimo na Ekopraznik na biodinamičnem učnem vrtu ob Osnovni šoli A. T. Linharta Radovljica in 15. kolesarski izlet pred dnevom brez avtomobila. Prireditvi bosta v četrtek, 20. septembra 2018.

Spoštovani,

ob zaključku pete vrtnarske sezone vas vabimo naEkopraznik na biodinamičnem učnem vrtuob Osnovni šoli A. T. Linharta Radovljica in15. kolesarski izletpred dnevom brez avtomobila. Prireditvi bostav četrtek, 20. septembra 2018.

Ekopraznikbood 15. do 18. ure.Na uvodni prireditvi na vrtuob 15. uribomo predstavilinov čebelnjak, ki ga je v počastitev prvega svetovnega dneva čebel v sodelovanju z občino postavilo Čebelarsko društvo Radovljica. Sledil bo ogled vrta in druženje ob pokušini jedi, ki jih bodo pripravili dijaki Srednje gostinske in turistične šole iz pridelkov vrta.

Na stojnicah bodo svoje pridelke in izdelke ponudili ekološki in biodinamični kmetje, člani Združenja ekoloških kmetov Gorenjske. Sodelovale bodo tudi prodajalne, v katerih je možno kupovati z lastno embalažo, Komunala Radovljica pa bo predstavila svoje aktivnosti na področju zmanjševanja količine odpadkov in ustreznega ravnanja z odpadki v gospodinjstvih.

Tudi tokrat vas vabimo, da vrtu podarite stare sorte stročnic za pridelavo semen.

Startkolesarskega izletaboob 16. uri zigrišča za OŠ A. T. Linharta Radovljica. Zbor kolesarjev boob 15.45 uri. Krožna trasa, dolga 14 kilometrov, bo speljana po ulicah Radovljice in Lesc, do Hlebc, Zapuž in Nove vasi nazaj na izhodiščnotočko. Udeleženci se bodo ob vrnitvi okrog 17.15 ure lahko vpisali v spominsko knjigo, prejeli simbolično darilo in poskusili jedi iz pridelkov biodinamičnega vrta.

Če bo deževalo, Ekopraznika in kolesarskega izleta ne bo.

Prijazno vabljeni!

Ciril Globočnik

Župan Občine Radovljica

Občina Radovljica, Gorenjska cesta 19, 4240 Radovljica

T:04 537 23 13F:04 531 46 84

kabinet.zupana@radovljica.siwww.radovljica.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!