Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

120 podjetij iz sedmih držav danes na MOS sklepalo nove posle - sporočilo za javnost

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je v sodelovanju z Advantage Austria Ljubljana in Evropsko podjetniško mrežo EEN na MOS pripravila tradicionalno mednarodno poslovno srečanje z dvostranskimi pogovori. 120 podjetij iz sedmih držav je opravilo kar 600 pogovorov.

120 podjetij iz sedmih držav danes na MOS sklepalo nove posle

Celje, 13. 9. 2018 – Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je v sodelovanju z Advantage Austria Ljubljana in Evropsko podjetniško mrežo EEN na MOS pripravila tradicionalno mednarodno poslovnosrečanje z dvostranskimi pogovori. 120 podjetij iz sedmih držav je opravilo kar 600 pogovorov.

Za uvod v celodnevno poslovnosrečanje sta zbrane pozdravila mag. Eva Pfutscheller, namestnica direktorja Advantage Austria Ljubljana in Ivan Meh, podpredsednik OZS. Med drugim je poudaril, da OZS, glede nato, da je Slovenija majhna država, spodbuja svoje člane k internacionalizaciji poslovanja in jim pri tem tudi pomaga. Predvsem z informacijami, udeležbo na sejmih in poslovnihsrečanjih, kakršno je bilo tokratno. "Takasrečanja so dragocena predvsem zaradi novih poznanstev in če ta pomenijo še nove posle, je namen dosežen," je še dejal Meh.

Vsebinski delsrečanja se je začel z delavnico Kako najti pravega prodajnega partnerja ali distributerja. Na njej so predstavili avstrijsko in slovensko združenje trgovinskih agentov, udeleženci poslovnegasrečanja pa so dobili tudi praktične pravne nasvete in informacije glede iskanja prodajnih partnerjev. Damjana Sever, predsednica slovenskega Združenja trgovskih agentov, mag. Christian Rebernig, direktor združenja trgovskih zastopnikov pri Avstrijski gospodarski zbornici, Johann Fürntratt, predsednik trgovskih agentov na avstrijskem Štajerskem in uspešen trgovski zastopnik, in odvetnik Simon Bračun so zbranim podjetnikom svetovali, naj pri iskanju poslovnih partnerjev uporabljajo platforme, ki so temu namenjene, sodelujejo na poslovnihsrečanjih, izkoristijo brezplačne informacije, ki jih različna združenja in zbornice ponujajo v okviru članstva, pri sklepanju poslov pa naj ne pozabijo na pravne podlage.

Sicer pa je bil tudi tokrat dogodek namenjen vzpostavljanju neposrednih kontaktov med podjetji, ki delujejo na področju gradbeništva, elektro industrije, kovinske industrije, obnovljivih virov energije, lesne industrije, plastike in logistike. Vabilu organizatorjev se je odzvalo 120 podjetij iz sedmih držav. Opravili so kar 600 pogovorov, kar je največ odkar poteka mednarodno poslovnosrečanje na MOS.

Mira ČrešnarVodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJECelovška 71, 1000 LjubljanaT:+386 (0)1 58 30 823, 580 30 501M:+386 (0)41 936 844

E:mira.cresnar@ozs.si|www.ozs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!