Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Odprtje razstave Nataše Prosenc Stearns, vodstvo po razstavi videopoezije, vpis v šolo Svet umetnosti in štipendija ArtsLink

Ne prezrite! V petek vas vabimo na odprtje razstave Nataše Prosenc Stearns v lapidariju galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki. V nedeljo pa se lahko pridružite vodstvu po razstavi Poezija potrebuje ogledalo v galeriji Vodnikove domačije Šiška. Vpis v šolo Svet umetnosti se izteka – prijave zbiramo do 16. septembra. Objavljamo pa tudi razpis za štipendijo ArtsLink v letu 2019.

VABILO

SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana

Ne prezrite!Vpetekvas vabimo na odprtje razstave Nataše Prosenc Stearns v lapidariju galerije Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki. V nedeljo pa se lahko pridružite vodstvu po razstaviPoezija potrebuje ogledalov galeriji Vodnikove domačije Šiška. Vpis v šolo Svet umetnosti se izteka – prijave zbiramo do 16. septembra. Objavljamo pa tudi razpis za štipendijo ArtsLink v letu 2019.

Postaja DIVA | Aktivnosti sodelavcev

Nataša Prosenc Stearns: Hotelski dnevnik / Hotel Diary

Razstava

14. september–4.november 2018

Odprtje:petek, 14. september, ob 19. uri

Galerija Božidar Jakac – lapidarij, Kostanjevica na Krki

Obveščamo vas o razstavnem projektuNataše Prosenc Stearns, ki je s svojim video opusom vključena tudi v video arhiv Postaja DIVA. V lapidariju Galerije Božidar Jakac se predstavlja s projektomHotelski dnevnik. Odprtje razstave bo vpetek, 14. septembra 2018, ob 19. uri. Umetnico in njeno delo bo predstavila kustosinja razstave Meta Kordiš. Razstava bo na ogled do 4. novembra 2018.

Domača stran Nataše Prosenc Stearns

In naPostaji DIVA

SCCA-Ljubljana | Vodnikova domačija Šiška

Vodstvo po razstaviPoezija potrebuje ogledalo

Nedelja, 16. september, ob 11. uri

Galerija Vodnikove domačije, Vodnikova cesta 65, Ljubljana

Razstava je na ogled do 23. 9. 2018.

Vnedeljo, 16. 9., ob 11. urivas vabimo na javno vodstvo po razstavi, ki smo ga poimenovaliTam ja tam.Vodili bodo kurator razstaveDušan Dovč, umetnikGorazd Krnc, umetnicaTisa Neža Herlecin pesnik in član umetniške platforme IGNOR,Dejan Koban.

RazstavaPoezija potrebuje ogledaloje posvečena videopoeziji. Izbrali smo štiri video dela, ki poleg sinestetične izkušnje pesniške besede, podobe in zvoka vključujejo tudi "narativni in izrazni zaplet", denimo sugestivno naracijo, kinetični tekst, vizualizacijo pesniškega besedila s prikazom napak in redukcijo poezije do njenega izbrisa. Na razstavo smo vključili tudi vizualne projekte, v katerih smo prepoznali asociativne povezave na izbrana dela videopoezije in ki ustvarjajo razširjeno poetično izkušnjo.

Več o razstavi

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | 17. leto

Vpis v 17. generacijo šole Svet umetnosti!

Rok za prijavo: 16.september 2018!

Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti odpira svoja vrata 17. generaciji udeleženk in udeležencev.

ŠolaSvet umetnostije edini izobraževalni program na področju kuratorskih praks v Sloveniji. Ustanovljena je bil leta 1996/97, do sedaj jo je obiskovalo več kot 150 udeleženk in udeležencev, večina med njimi pa danes aktivno sooblikuje umetniški prostor. Gre za dvoletni program, ki se na podlagi bogatih izkušenj ves čas nadgrajuje in posodablja. Prvi letnik je sestavljen iz sedmih, drugi pa iz petih modulov, ki vključujejo predavanja, delavnice, praktično in terensko delo. Prihodnje kuratorke in kuratorji se na šoli seznanijo z zgodovino kuratorskih praks, spoznajo številne področne strokovnjake in strokovnjakinje, dobijo vpogled v kritiški in teoretski aparat, ki jim bo v pomoč pri nadaljnjem delu na področju sodobne vizualne umetnosti, predvsem pa pridobijo veščine in metode praktičnega dela.

VPIS

Vpis je odprtdo 16. septembra 2018.Program je namenjen vsem, ki jih zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in teorije, ne glede na izkušnje, starost in izobrazbo. Prijavite se tako, da pošljete izpolnjeno elektronsko prijavnico, svoj življenjepis in motivacijsko pismo. Kandidatke in kandidati, ki se bodo na podlagi poslanega gradiva uvrstili v ožji izbor, bomo povabili na razgovor, ki bo predvidoma v četrtek, 27. septembra 2018.

Več o vpisu in šoli

ArtsLink mednarodne štipendije 2019

Rok za prijavo:15. 10. 2018

Novi razpis mednarodnih štipendij "ArtsLink International Fellowships" je glede na pretekla leta spremenil svojo shemo podpiranja umetnikov, umetniških vodij, kuratorjev in producentov ... Štipendije za leto 2019 so namenjene posameznikom iz upravičenih držav (med njimi je tudi Slovenija) in spodbujajo mednarodno izmenjavo. Štipendije niso omejene z umetniškim področjem, ampak so usmerjene na ustvarjalni proces ter aktivno sodelovanje in dialog s skupnostjo. Razširjeni program štipendij tako omogoča do tri leta podpore z začetno rezidenco, nadaljevanjem projekta v ZDA in kasneje v državi, iz katere štipendist prihaja.

ArtsLink vabi posameznike (umetnike, umetniške vodje in kuratorje …) z vseh umetniških področij iz 37 upravičenih držav, da se prijavijo za mednarodne štipendije. Do nadaljnje podpore za realizacijo projekta bodo upravičeni tisti posamezniki, ki bodo uspešno zaključili rezidenčno bivanje v ZDA. Pettedenske rezidence bodo potekale jeseni 2019. CEC ArtsLink izbrane rezidente namesti v uveljavljene ameriške neprofitne umetniške organizacije in krije stroške bivanja, dela, potovanja in zdravstvenega zavarovanja. Posameznikom, ki bodo oddali prijavo, ni potrebno navezati vnaprejšnih stikov z organizacijami v ZDA. Pogoj je le znanje angleškega jezika.

Več

Zavod SCCA-Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana,http://www.scca-ljubljana.si

Tel.:(01) 431 83 85, kontaktna oseba: Dušan Dovč, 051 361 681,dusan.dovc@scca-ljubljana.si

Program Zavoda SCCA-Ljubljana podpirata MOL, Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo RS.

Zavod SCCA-Ljubljana je član Asociacije, društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.

(Opravičujemo se za morebitno podvajanje sporočila.)

Sledite na Twitterju/Sledite na Facebooku

Foto: SCCA

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!