Prihajajoči dogodki

September 2018

Individualni poslovni posvet

Kraj: GZS OZ Koroška, Koroška cesta 47, Dravograd Organizator: OZ Koroška Kontakt: mag. Aleksandra Gradišnik, 02 87 23 250, oz.koroska@gzs.si

Napotitev delavcev v Francijo

Vabimo vas, da se udeležite strokovnega seminarja "Napotitev delavcev v Francijo" v četrtek, 27. septembra 2018, ob 9.30 na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana C (I. nadstropje). Na seminarju se boste seznanili z zahtevami slovenske in francoske zakonodaje ter slišali izkušnje iz prakse. Zakonodajno področje bosta predstavili Urška Sojč iz GZS in Suzana Crassard, ki izvaja storitve zastopanja za slovenska podjetja v Franciji in ima številne praktične izkušnje o potrebnih postopkih in aktualnih zahtevah francoske zakonodaje. Poseben poudarek bo na predstavitvi napotitve delavcev za transportna in gradbena podjetja, kjer bomo slišali tudi izkušnje iz prakse slovenskih izvajalcev.

Oktober 2018

VABILO – poslovna delegacija na Tirolsko, Avstrija

Kraj: Innsbruck Organizator: VP RS na Dunaju, v sodelovanju z GZS, Gospodarsko zbornico Tirolske in s Slovensko gospodarsko zvezo v Celovcu. Kontakt: Bernard Likar, 01 5898284, lesarstvo@gzs.si Veleposlaništvo RS na Dunaju v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Tirolske in s Slovensko gospodarsko zvezo ter s finančno podporo SPIRIT Slovenija obvešča, da 15. In 16. oktobra 2018 načrtuje obisk slovenske gospodarske delegacije v Innsbrucku na Tirolskem. Vabimo zainteresirana podjetja, da se nam pridružijo. Z usmerjenimi B2B srečanji bomo posebno pozornost namenili lesu in trajnostni gradnji, pa tudi turizmu, steklarstvu in živilski panogi ter morebitnim drugim interesnim področjem. Celoten program dogodka bo na voljo avgusta. Prosimo, da nam vaš (nezavezujoči) interes za sodelovanje, za še bolj usmerjeno pripravo programa, nakažete s kratko povratno informacijo tukaj.

4. letna mednarodna KONFERENCA O SKLADNOSTI IN ETIKI POSLOVANJA

Raziskave kažejo, da podjetja z dobro kulturo skladnosti in etike dosegajo boljše poslovne rezultate od konkurence. So bolj dobičkonosne in privlačijo več talentov. S tem, ko ima podjetje etične standarde in zahteve glede skladnosti prepoznane ter obvladane na profesionalen način, se ščiti ne le pred številnimi izgubami in neprespanimi nočmi, pač pa tudi ščiti svoje najvrednejše in najteže pridobljeno premoženje, svoj osebni in korporativni ugled!

November 2018

Švedska: B2B srečanja za proizvajalce ekoloških živil in naravnih proizvodov

Je vaše podjetje proizvajalec ekoloških živil ali naravnih proizvodov, ki želi širiti svoje prodajne kanale v nordijski regiji? Če je odgovor pritrdilen, vas vljudno vabimo, da se svojo ponudbo predstavite na organiziranih B2B srečanjih s trgovskimi posredniki ekološke hrane in pijače, predstavniki sektorja zdravega načina življenja, prehranjevanja, naravne lepote ter samooskrbe, ki bodo potekala v švedskem Malmö-u, 14. in 15. novembra 2018. Dogodek, ki ga organizirajo partnerji Enterprise Europe Network, sovpada s sejmoma Nordic Organic Food Fair in Natural Products Scandinavia.