PRESS CLIPPING MEDIA - STUDIO 360

Korporativna vidnost: v koraku z novo tehnologijo

Predstavljamo Press Clipping Media v sodelovanju s Studiem 360

V času povečane zaželene transparentnosti in digitalne transformacije podjetij je boljše razumevanje finančnih poročil, sponzorskih dokumentov in negospodarskih poročil korporacij o trajnostnem razvoju postalo ključnega pomena.
Prav tako je izjemno pomembno boljše predstavljanje in predstavitev vizije podjetja ter vseh njegovih managerjev.

Corporate Visibility ponuja revolucionarno orodje

Ponosni smo, da lahko predstavimo našo vizijo, imenovano “Corporate Visibility“. To ni zgolj nov izdelek, ampak predstavlja naš pogled na prihodnost, kjer tehnologija in kreativnost tvorita harmonično celoto. V dobi, ko se podjetja in blagovne znamke neprestano trudijo za prepoznavnost v digitalnem prostoru, “Corporate Visibility” ponuja revolucionarno orodje. To orodje ne le omogoča, da podjetja izstopajo, ampak tudi preoblikuje način, kako podjetja komunicirajo svoje vrednote, cilje in dosežke.

Play Video
WhatsApp-Image-2023-10-18-at-15.20.21-3

Svetovni trendi so sedaj na
voljo tudi pri nas

Najnovejši trend televizijske in video produkcije se seli v virtualne studie. Produkcija omogoča neomejene možnosti scenografij, kjer s klikom spremenimo realen prostor v računalniško grafiko in jo uporabljamo kot scenografijo v navideznem prostoru. Prednost takega načina dela je, da vsi vidijo dogajanje v živo in ne šele po končanem postprodukcijskem procesu. Ustvarjanje novih prostorov je precej enostavno, saj se uporablja preizkušena tehnika iz sveta računalniških iger.

Press Clipping Media omogoča

Uporaba nove tehnologije v produkciji prinaša številne koristi. Najprej omogoča pomemben prihranek časa, saj ni več potrebe po dolgotrajnih in zapletenih menjavah okolja ali prostora. Hkrati pa prinaša tudi prihranek denarja, saj se zmanjšajo produkcijski stroški, saj se večina dela lahko opravi hitro in učinkovito na eni sami lokaciji. Poleg tega ta pristop prinaša tudi večjo fleksibilnost, saj omogoča prilagodljivost glede na potrebe in želje producentov ali režiserjev, brez mejitev fizičnega prostora. Nazadnje, uporaba najnovejših tehnologij spodbuja inovativnost, saj omogoča ustvarjanje vizualno osupljivih in edinstvenih prizorov, ki jih s tradicionalnimi metodami ne bi mogli doseči.

Kaj je LED virtualna produkcija?

Tradicionalna virtualna produkcija vključuje snemanje igralcev pred zelenim zaslonom ter dodajanje ozadja in vizualnih učinkov prizorišču v postprodukciji. z LED stenami je ozadje prikazano za igralci in fizično steno.

Prednosti virtualne produkcije

Režiser in ustvarjalci lahko neposredno vidijo snemalno okolje in sproti izvajajo prilagoditve na prizorišču.

Ogromne prizore je mogoče posneti v majhnem prostoru, prihraniti pa je mogoče čas in energijo za prehode na sceno.

Trde orehe pri običajnem urejanju Chroma Key je mogoče rešiti, vključno s polprosojnim steklom.

Luči je mogoče natančno predstaviti in učinke na odsevna telesa je mogoče verodostojno prikazati.

Prihranek pri stroških: virtualna produkcija lahko potencialno zmanjša stroške, povezane z ustvarjanjem filmov. Na primer, odpravlja potrebo po gradnji fizičnih sklopov in lahko zmanjša stroške iskanja lokacije, prevoza in logistike.

Koliko denarja prihrani virtualna produkcija?

Virtualna produkcija lahko prinese precejšnje prihranke, v primerjavi s tradicionalnimi metodami produkcije.

Na primer, Lauren Gianetti, podpredsednica poslovnega razvoja pri Brandstar Studios, je omenila, da so naredili primerjalno analizo stroškov za približno šest različnih mest in ugotovili, da so v petih od šestih primerov zagotovo prihranili približno 30 do 40 % s pomočjo virtualne produkcije.

Seveda so dejanski prihranki odvisnih od različnih dejavnikov, vključno z obsegom in specifikacijo projekta.

Kakšna je razlika med zelenim zaslonom in virtualno produkcijo?

V tradicionalni filmski ali televizijski produkciji igralci nastopajo pred zelenim zaslonom, ki se nato v postprodukciji nadomesti z računalniško ustvarjenimi slikami.

Nasprotno pa se pri virtualni produkciji CGI (Computer-Generated Imagery) ustvari v realnem času z uporabo pogonov za igre, kot je Unreal Engine.

V kontekstu virtualne produkcije se CGI pogosto uporablja za ustvarjanje digitalnih ozadij, likov, objektov ali celo celotnih scenarijev, ki se združijo z dejanskimi posnetki, da se ustvari končni videz.

Digitalna preobrazba s Press Clipping
Media
in Studio 360

Odkrijte moč virtualne produkcije, izstopajte v digitalnem svetu in prihranite s sodobnimi rešitvami.

Pokličite nas 02 250 40 10 ali nam pišite press@pressclip.si

WhatsApp-Image-2023-10-23-at-08.10.06