Novice

Nazaj na novice

Sporočilo za javnost - UKC Maribor Covid-19

v nadaljevanju posredujemo informacije in opozorila

Spoštovani,

v nadaljevanju posredujemo informacije in opozorila.

- Vsem zdravnikom zasebnikom se zahvaljujemo za pripravljenost pomagati. Vse zdravnike, ki želijo pomagati prosimo naj pošljejo svoje podatke upravi UKC Maribor.

- UKC Maribor se iskreno zahvaljuje Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor za hitro pomoč.

- Opozarjamo: vhod v UKC Maribor s Pobreške ceste je namenjen samo in zgolj za sekundarno testiranje Covid-19 pacientov in za klicane paciente.

- Ponovno opozarjamo: nove belgijske in nizozemske raziskave primerov iz Singapurja kažejo, da je delež ljudi, ki prenašajo virus Sars-Cov-2 in so brez znakov bolezni, med 48 % in 66 %. Virus se pri bolnih lahko prične prenašati že dva dni pred pojavom znakov bolezni. Socialna izolacija je nujna!

- Dodatni ukrep: obveščamo vas, da bomo v času COVID-19 v ambulantah Oddelka za kožne in spolne bolezni UKC Maribor opravljali lenujne preglede, ki bodo na napotnici označeni s stopnjo nujnosti "nujno" v Urgentni dermatološki ambulanti, in sicer od ponedeljka do petka med 9. in 14. uro ter v soboto, nedeljo in med prazniki med 9. in 11. uro. Več v prilogi.

Center za odnose z javnostmi in marketing – COJMUniverzitetni klinični center MariborLjubljanska ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!