Novice

Nazaj na novice

Jabolko navdiha za medicinske sestre Splošne bolnišnice Ptuj: premalo se zavedamo kako pomembni so ljudje

Predsednik RS Borut Pahor je letos jabolko navdiha podelil delavcem zdravstvene nege za nesebično delo v času epidemije COVID-19, med njimi tudi zaposlenim Splošne bolnišnice Ptuj.

Predsednik RS Borut Pahor je letos jabolko navdiha podelil delavcem zdravstvene nege za nesebično delo v času epidemije COVID-19, med njimi tudi zaposlenim Splošne bolnišnice Ptuj.

Predsednik države Borut Pahor je 22. junija na Brdu pri Kranju medicinskim sestram, zdravstvenim tehnikom, bolničarjem, negovalcem in babicam, med njimi je 12 naših zaposlenih, podelil repliko jabolka navdiha, priznanje za nenadomestljiv prispevek pri premagovanju epidemije novega korona virusa. To je peta replika jabolka navdiha.

Poudaril je, da so izvajalci zdravstvene nege steber zdravstvenega sistema ter, da je njihovo požrtvovalno delo način življenja, da bolnike vedno postavljajo na prvo mesto in zato pogosto tvegajo tudi svoje življenje.

V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj smo utemeljeno ponosni na svoje zaposlene v zdravstveni negi, zahvaljujemo se jim za njihov vsakodnevni trud in jim čestitamo ob več kot zasluženi potrditvi.

Nastja Mihajlović, ena od nagrajenih medicinskih sester iz SB Ptuj je po svoji “COVID - izkušnji” poudarila, da moramo užiti prav vsak dan, ker nikoli ne vemo kaj nam bo prinesel jutri.

Premalo se zavedamo svobode, premalo se zavedamo kako pomembni so ljudje in ne materialne dobrine. Pozabili smo biti človek sočloveku.”

V času COVID-19 epidemije so naši zaposleni, ki so aktivno sodelovali pri pomoči okuženim, bili ločeni od svojih otrok, partnerjev, staršev in širše družine, od prijateljev ter sodelavcev. Stik z zunanjim svetom so jim omogočali video klici, ki pa nikakor ne morejo nadomestiti objema.

Da spomnimo, 12 diplomiranih medicinskih sester, tehnikov zdravstvene nege in fizioterapevtov Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj je od 15.4. do 31.5. opravilo 1843 delovnih ur v DSO Ljutomer, pomagali so starejšim varovancem premagati krizo, osamljenost, okuženost in bolezen. Skupina naših zaposlenih je večkrat prejela pohvale, kot ekipa so vložili ogromno svojega časa pri pomoči in negi starejših občanov DSO Ljutomer. Tudi Ministrstvo za zdravje se jim je posebej zahvalilo za njihov trud.

PR -SPLOŠNA BOLNIŠNICA dr. Jožeta Potrča PTUJ

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!